Verdriet voor huisdieren kan net zo echt zijn als elk ander soort verdriet, maar mensen zullen vaak niet realiseren hoe groot een verlies het kan zijn. Voor mensen die geen dieren in hun leven hebben gehad, zou het onmogelijk zijn om te begrijpen dat je een huisdier rouwt.

Honden en katten kunnen een groot deel van ons dagelijks leven zijn. Ze vullen een huis met gezelschap. Ze zijn altijd aanwezig, altijd gastvrij en volledig afhankelijk van jou. Hun levensduur kan oplopen tot 15 jaar, langer voor katten soms. Ze zijn misschien altijd aanwezig tijdens je jeugd en tienerjaren, of zijn constant metgezellen wanneer we volwassen zijn. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het leven.

Als we een huisdier verliezen, is het fysieke verlies enorm. Er is geen welkom bij terugkomst naar huis, geen wachtende staart of likken. Geen zuiveren of wrijven tegen jou.

Volwassenen en verdriet voor huisdieren

De zorg van dieren duurt veel tijd. De verandering na het verlies van een huisdierhond of -kat kan goed zijn. De tijd die bij onze huisdieren wordt besteed, kan veel langer in de dag zijn dan bij familieleden. Als er geen andere familieleden zijn, dan kunnen de alleenstaande mensen het verlies van een huisdier zo pijnlijk zijn.

Het is een comfort om een ​​huisdier te berokkenen, ze zijn een groot deel van het leven voor blinde en doven mensen die op hen vertrouwen voor het dagelijks leven. Het is een belangrijk verlies als een huisdier sterft.

Dieren worden deel van de familie. Bedrog voor huisdieren kan zo groot zijn als voor het verlies van een mens. Er is echter ook schuld, want er is een gevoel dat het alleen een hond of een kat of een paard is – hoe zou ik dat voelen?

U heeft waarschijnlijk meer tijd doorgebracht met uw huisdier dan u iemand anders deed. Ze hebben altijd van je gehouden, ze hebben je nooit beoordeeld, nooit met je beargumenteerd, en waren er altijd om mee te praten. Het is een natuurlijke reactie om hen te bedrogen.

Gezinnen huilen samen over het verlies, begraven het huisdier samen en het is allemaal een manier om de beroofde weg te volgen en in overeenstemming te brengen met het verlies. Sommige mensen maken een kleine grafsteen, of plakken . Iets om het huisdier te onthouden.

Veel mensen kunnen de leegte van het huis niet later tegemoet zien en moeten het huisdier direct vervangen. Anderen kunnen het feit dat ze hun huisdier ooit kunnen vervangen, niet tegemoet komen.

Kinderen en verdriet voor huisdieren

De enige zekerheid van elk leven is dat we gaan sterven. Vaak is de dood van een huisdier het eerste contact dat een mens heeft om de dood te ervaren.

Kinderen leren van het verlies van een goudvis of hamster of de familiehond. Ze leren leren om hun vriend te verliezen. Verdriet voor huisdieren is een opleiding in levens- en doodsproblemen.

Praat met kinderen over de dood. Verduidelik dat het huisdier niet terugkomt, dat ze nu in vrede zijn en niet meer pijn hebben. Zorg ervoor dat als je zegt dat ze naar de hemel zijn gegaan, dat de kinderen duidelijk zijn dat het huisdier niet terugkomt. Het kan een goed ding zijn voor de kinderen om hun huisdier te begraven. Ze weten precies waar het is en wat er gebeurd is. Ze kunnen er wel over zijn en hebben veel vragen. Wees zo eerlijk als je kan.

Zie ook:

10 tips om kinderen te helpen met de dood van een huisdierkat . Hoewel dit artikel over het verlies van een kat staat, is het advies van toepassing op het verlies van een huisdier voor een kind.

Beste manieren om een ​​hondbegrafenis te houden

Pet Crematie – 5 Handige Tips

Hoe te omgaan met verdriet voor een huisdier

Accepteer hoe pijnlijk de verdriet voor het verlies van uw huisdier, uw constante vriend kan zijn. De band tussen mensen en dieren is een geweldig ding, en er is geen schande om te rouwen voor een geliefde huisdier.

Je hebt geen reden om schuld of zelfs een beetje dwaas te voelen. Dit is zo’n normaal, natuurlijk antwoord op het verlies van de metgezel die je al jaren hebt gehad. Je zal je vriend nooit vergeten, je geliefde huisdier, leer je elke dag op een andere manier zonder ze te behandelen. Er zal eerst een leegte zijn, maar je zal ermee gaan en verder gaan.

Als u problemen hebt, schaam je niet om hulp te vragen. U kunt online beroepsbezorging krijgen – zie onze aanbeveling onderaan deze pagina, of probeer maar een zachte meditatieband van Hypnosis Downloads, die is ontworpen door hypnotherapie professionals die speciaal zijn om te helpen bij het verlies van huisdieren.

Zie ook Coping with a Sudden Pet Bereavement

Geniet van de goede herinneringen en waardeer de liefde die je had voor dit speciale dier.

Ik zal het zicht van een buurman nooit na het overlijden van zijn geliefde Perzische kat vergeten. Hij was een eskaderleider, een sterke man, die met verdriet overwonnen werd, maar ook met schuld dat hij zich hier zou gedragen over de dood van een kat. Net zoals wij allemaal – hij was ook menselijk.

Lees meer over het omgaan met het verlies van een kat hier.

En

10 tips voor het helpen van kinderen met de dood van een huisdierkat

De liefde van een huisdier is zo zinvol als de liefde van een vriend, en het verlies is net zo pijnlijk. Dit artikel over verdriet voor huisdieren, geschreven door een man wiens hond sterft , geeft de gevoelens perfect uit.

Soms begrijpen mensen gewoon niet en kunnen ze heel erg pijnlijke dingen zeggen. Kijk eens naar de zeven ergste dingen die je kan zeggen wanneer iemand een huis verliest. Dit kan de dingen nog erger maken, maar misschien hebben deze mensen nooit de vreugde gehad van de liefde van een huisdier, dus probeer het niet ter harte te nemen.

Als u problemen ondervindt over uw verdriet, kunt u ook enkele pagina’s op deze site lezen voor advies over het behandelen van verdriet en omgaan met verlies. De emoties van verdriet kunnen even sterk zijn of u een huisdier, vriend of familielid hebt verloren.

Er zijn gedenktekens waar u foto’s kunt plaatsen, of zelfs een video kunt maken ter herinnering. U kunt beslissen om uw huisdier te onthouden met een mooi stuk Pet Memorial Jewelry . Wat u ook wilt doen, geniet van de gelukkige herinneringen van uw gelovige metgezel en wees dankbaar voor de jaren die u doorgebracht hebt.